Thursday 10 September 2015



ဆရာ Warazein Min ၏ fb စာမ်က္ႏွာတြင္တင္ခဲ႕ေသာစာကို ျပန္လည္ copy ကူးယူပါသည္။

ႀကက္ေမာက္ဆူးျပန္(သို႕မဟုတ္)က်ြဲႏွာေခါင္းခ်ိတ္ပင္၏ရုကၡမူဆား(သို႕မဟုတ္)မူလျပန္ဆားအေႀကာင္း(စုစည္းေဖာ္ျပျခင္း)
(အပိုင္း-၁)
==========================================
၁။၄င္းဆား၏အာနိသင္မွာ ခ်ိဳခ်ဥ္ပူစပ္ အရသာရွိေသာ မည္သည္႔အစားအစာမဆိုတြင္ ထည္႕လိုက္ပါကမည္သည္႕အရသာ မ်ွ မရွိေတာ႕ပါ။
၂။ထို့ေႀကာင္႕ လူနာစားျခင္ေသာမည္သည္႕အစားအစာမဆို အာသာေျပရန္ ေက်ြး ၍
ႀကက္ေမာက္ဆူးျပန္ရုကၡမူဆား ျပန္ေက်ြး ျပီး ေျဖေဆးအျဖစ္အသုံးျပဳသည္႔ သမားကိုင္ေဆးတစ္လက္ျဖစ္ပါသည္။
၃။၄င္းဆားကို သယ္ေဆာင္သြားျပီး ေရာက္ရာအရပ္တြင္ ေဆးကုသႏိုင္ပါသည္။
၃။အသုံးျပဳနည္းမ်ားကို ဆက္လက္ ေဖာ္ျပသြားပါမည္။
=============================================
(ေ၀းလံေခါင္းပါးေဒသ တြင္ ေဆးကု အသက္ ကယ္တင္ ေနႀကေသာ ပုဂၢိုလ္မ်ားအတြက္သာရည္ရြယ္ပါသည္။)
မွတ္ခ်က္။သိရွိျပီးျဖစ္သူမ်ားကို မရည္ရြယ္ပါ။
=============================================
(အပိုင္း-၂)
(ရုကၡမူဆားခ်က္နည္း)
========================================
=ရုကၡမူဆားခ်က္နည္းကိုေရးပါ႔မယ္။
=သင္ျပခဲ႕ေသာေရွးဆရာမ်ားနည္းပါ။
=က်န္တဲ႕ရုကၡမူဆားခ်က္နည္းေတြလဲအတူတူပါဘဲ။
------------------------------------------------------------------------------
၁။ေဆးပင္၏ပဥၥငါးပါးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။
(ပဥၥငါးပါး)ဆိုတာကိုမသိသူမ်ားအတြက္ေအာက္မွာေဖာ္ျပထားပါတယ္။
=========================
(က)။ အသီး အရြက္ အပြင္႔ အေခါက္ အျမစ္ (အပင္ႀကီး)
(ခ)။ အသီး အရြက္ အပြင္႔ ရိုးတန္ အျမစ္(ခ)ဥ (အပင္ငယ္)
(ဂ)။ တန္ေဆာင္မုန္းႏွင္႔ တန္ေပါင္းလအတြင္း တြင္ ေဆးဖက္ပို၀င္သည္။
(ဃ)။အခ်ိဳ႕အပင္မ်ားမွာ ၄င္းရာသီအတြင္း ဥကို ပိုျပီး ႀကီးထြားလာေစသည္။
(င)။အမ်ားအားျဖင္႕ ၄င္းရာသီတြင္ အသီး အရြက္ အပြင္႔ ပိုျပီးစုံလင္သည္။
========================================
မွတ္ခ်က္။ ။အေစ႕ကေတာ႕ အသီးမွာပါျပီးသားပါ။
၂။ ေနပူ ေသာ စင္ေပၚတြင္ လွမ္းပါ။ (ဖုန္႔မ၀င္ေအာင္ ။တိရစၦာန္ အညစ္အေႀကးမ၀င္ေအာင္ျဖစ္ပါသည္။)
၃။ေျမအိုးအသစ္ ၁လုံးယူပါ။(ေႀကး၊ဒန္သတၳုဳအိုးမ်ား ကိုမသုံးျခင္းမွာ ဓါတ္မျပဳရန္ျဖစ္ပါသည္။)
၄။ေဇာ္မံ(၃)ၾကိမ္မံပါ။ေဇာ္မံတယ္ဆိုတာ အိုးကို ခံႏိုင္ရည္ရွိေအာင္ ရႊံ့သုတ္ ေန လွမ္းတာကိုေျပာတာပါ။
၅။(၃)ႀကိမ္ေဇာ္မံျပီး အိုးသစ္ရွိ ရႊံ့မ်ားေျခာက္မွ ေဆးပင္အေျခာက္ကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းထည္႔ပါ။
၆။အဖုုံးဖုန္း ျပီးမွ ဖြဲမီးနဲ႕ဖုတ္ပါ္။(ဖြဲမီးသည္တေငြ႔ေငြ႔ေလာင္ျပီးမီးအပူရွိန္ျပင္းပါသည္။)
၇။ဖြဲမီးနဲ႕ တစ္ည ပစ္ထားရင္ အိုးမကြဲပါ။အထဲရွိႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေသာေဆးပင္ ျပာက်သြားပါမည္။။
၈။၄င္းျပာကို ေရသန္႔သန္႕နဲ႕ စဥ္႕အိုးမွာထည္႔ပါ။(ရရွိေသာေဆးျပာ၏
အထက္၊ေရလက္ငါးလုံးခန္႕ေပၚေနပါေစ။)
-အနည္းဆုံး၃ ရက္ထား မႀကာခဏေမႊေပးပါ။
-ျပီးရင္ ေရစစ္နဲ႕စစ္ျပီး အရည္ယူပါ။
-အရည္ကို ေျမအိုးအသစ္နဲ႔ဲ႕ေရခန္းသည္အထိအဖုန္းဖြင္႔ ျပန္ခ်က္ပါ။
-ဆားအႀကမ္းရပါမည္။
၉။၄င္းဆားကို ေရသန္႕သန္႕ ျဖင့္ျပန္ေဖ်ာ္ပါ။(ေရစစ္ႏွင္႔အမွိဳက္္မ်ားစစ္ထုတ္ပါ။)
၁၀။ရေသာအရည္ႀကည္ကို ဆားျပန္ခ်က္ပါ။
၁၁။အနည္းဆုံး(၃)ခါ ခ်က္ရပါတယ္။
၁၂။ျပီးမွ သန္႔ရွင္း ေဆးဖက္၀င္ေသာရုကၡမူဆားထြက္လာပါတယ္။
၁၃။၄င္းဆားကို သန္႕ရွင္းေသာသစ္သားဆုံ။ေျမဆုံတြင္ေထာင္းျပီးပုလင္းထဲထည္႕။
ေလအလုံပိတ္ပါ။(သံဆုံ၊ေက်ာက္ဆုံမသုံးရပါ)
၁၄။ေလမလုံပါကဆားငိုျခင္း(သို႕) အရည္ျပန္ျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
၁၅။လိုေသာအခါ ထုတ္ယူျပီး ေလလုံေအာင္ျပန္ပိတ္ပါ။

No comments: